Információ diákoknak
Gyuri, Misi és Kati azon tanakodnak, hogy az ebédjük nagyon egyhangú, emiatt unalmas. Pedig tudják, hogy minél színesebben esznek, vagyis minél többféle színű zöldség és gyümölcs kerül a tányérjukra nap mint nap, annál egészségesebben is esznek. A zöldségek, gyümölcsök színét adó növényi hatóanyagok ugyanis legalább olyan fontosak, mint a bennük lévő vitaminok, ásványi anyagok. A szalvéta színét állítsd olyanra, mint amilyen az eredeti menü, majd variáld a megjelölt fogást addig, amíg színben minél változatosabb ételt nem kapsz!
Információ tanároknak
A feladat azt a tudást mélyíti el, hogy minél színesebben javasolt étkezni, annak érdekében, hogy hogy a lehető legtöbb növényi színanyag és antioxidáns jusson a szervezetbe a színes zöldségek, gyümölcsök révén.