Kattintással állítsd be a szalvétán a problémát, az ételben pedig a színesebb megoldást!
Diákoknak
Tanároknak

Információ diákoknak

Gyuri, Misi és Kati azon tanakodnak, hogy az ebédjük nagyon egyhangú, emiatt unalmas. Pedig tudják, hogy minél színesebben esznek, vagyis minél többféle színű zöldség és gyümölcs kerül a tányérjukra nap mint nap, annál egészségesebben is esznek. A zöldségek, gyümölcsök színét adó növényi hatóanyagok ugyanis legalább olyan fontosak, mint a bennük lévő vitaminok, ásványi anyagok. A szalvéta színét állítsd olyanra, mint amilyen az eredeti menü, majd variáld a megjelölt fogást addig, amíg színben minél változatosabb ételt nem kapsz!

Információ tanároknak

A feladat azt a tudást mélyíti el, hogy minél színesebben javasolt étkezni, annak érdekében, hogy hogy a lehető legtöbb növényi színanyag és antioxidáns jusson a szervezetbe a színes zöldségek, gyümölcsök révén.
Bezár