Döntsd el, melyik a helyes mód a fagyasztás, felolvasztás során!
Diákoknak
Tanároknak

Információ diákoknak

Túl sokat főztetek otthon, és egy részét inkább lefagyasztanátok, hogy ne kelljen kidobni, illetve télre is tennétek el zöldséget, gyümölcsöt. A megfelelő technika és néhány egyszerű praktika ismerete elengedhetetlen, hogy ne legyen felesleges a tartósításnak ez a módja, és a felengedéskor se érjen váratlan meglepetés. Tanulmányozod a nagyszüleid által kézzel írt fagyasztási kisokost, amelynek néhány része már kicsit elmosódott. Kattintással válaszd ki, mi lehetett a hiányzó mondatrészlet!

Információ tanároknak

A fagyasztás és a hűtés a baktériumok szaporodását lassítja, ezért szükséges a romlandó ételeket hűtőben tartani vagy lefagyasztani, ha nem fogyasztjuk el őket rövid időn belül. A feladat azokat az ismereteket gyakoroltatja, amelyek a fagyasztás megfelelő technikájához kapcsolódnak.
Bezár