Információ diákoknak
A nyári szünidőben diákmunkát vállalsz egy étterem konyháján. Az első nap kezdetén egy élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos rövid képzést kapsz, amely után számot kell adnod a megszerzett tudásról. Csak akkor kezdhetsz neki a konyhai segédmunkának, ha az ezt követő szóbeli vizsgát hibátlanul elvégzed. A nyár végi fesztiválbérleted múlik az itt megkeresett pénzen. Eddig jól haladsz, és már csak 3 kérdésre kell válaszolnod. Kattints a nagyítóikonra, olvasd el a kérdéseket, majd jelöld meg a 3 lehetséges válasz közül a megfelelőt (A, B vagy C)!
Információ tanároknak
A vendéglátásban is ugyanolyan fontos a megfelelő élelmiszer-higiénia, mint a háztartásokban. Az aprónak tűnő hibák, tévesztések is komoly megbetegedéseket okozhatnak. Ráadásul ilyen esetekben akár tömeges megbetegedések is jelentkezhetnek. A feladat néhány fontos és alapvető élelmiszer-biztonsági szabályra hívja fel a figyelmet.